lauantai 6. maaliskuuta 2010

Paluu lapsuuden makuihin

Vaikka olenkin aina pitänyt ruoanlaitosta, on kolmenkympin rajapyykin ylittäminen saanut aikaan aivan kummallisia mielitekoja sillä saralla... Nimittäin paluun lapsuuden ruokien pariin! Talven aikana olen kokeillut erilaisia keittoja, ja jopa jauheliha-maksapihvejä. Viikolla oli aivan pakko kokeilla tehdä itse hernekeittoa. Seuraavaksi kokeiluvuorossa ovat kaalipata ja kalakeitto. Mitenhän niiden kanssa käy...

Sopan ohje löytyy hernepussin kyljestä. Itse muuttaisin ohjetta vain sen verran, että laitan pieneksi silputun sipulin valmiiseen keittoon. En siis anna sipulien kiehua kypsäksi keiton kanssa. Keittoaika on melko pitkä, mutta toisaalta sitten ei taas muutamaan päivään tarvitsekaan kokata. Jälkiuuniruikkaria keiton kylkeen, ja hyvältä maistuu!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti