perjantai 9. huhtikuuta 2010

Paluu lapsuuden makuihin, yritys 2

Jostain syystä meillä on aina kutsuttu tätä patakaaliksi. Virallisempi versio taitaa kuitenkin olla kaalipata. Jo parin kuukauden ajan on tehnyt mieli kokeilla, ja tänään sitten lähdin aivan sokkona sotaan. Ei pöllömpi lopputulos, ensi kerralla täytyy vain lisätä reilusti enemmän suolaa ja mausteita sekä ehkä laittaa vähemmän riisiä.

Patakaali

valkokaalta (noin neljäsosa isosta kerästä)
jauhelihaa
sipuli
riisiä
vettä
lihaliemikuutio, valkosipulia, mausteita, puolukoita

Ruskista jauheliha ja sipuli suuressa kasarissa. Käännä lämpöä vähän pienemmälle ja lisää parissa erässä suikaloitu kaali. Anna kaalin vähän pehmentyä. Lisää liemikuutio ja mausteet (ainakin valko- ja maustepippuria) sekä pari desiä riisiä. Tällä kertaa käytin itse asiassa riisiohra -sekoitusta, se sopi mainiosti. Laitoin sekaan myös desin verran soijarouhetta. Vettä voi laittaa aluksi noin puoli litraa ja lisäillä sitten pienempiä eriä sitä mukaa kun nestettä haihtuu. Annoin hiljalleen hautua puolisen tuntia, sen verran kuin riisit vaativat kypsyäkseen. Jäiset puolukat paitsi maistuivat hyvältä, myös näyttivät kauniilta. Ihana kontrasti, kun kirkkaan punaiset pallerot makaavat vihertävällä taustalla!

kaunis kaalin lehti


patakaalia ja puolukkaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti