lauantai 5. kesäkuuta 2010

Suklaapavlova

Tämä on superherkullinen sekä superhelppo resepti! Siksipä olenkin tehnyt sitä kaikkiin juhliin jo vuoden verran. Alkuperäinen resepti tulee Mirjamin kautta Australiasta. Olen sitä sen verran muokannut, että olen vähentänyt suklaan määrää. Kyllä vaan, puoli kiloa suklaata kakkuun kuulostaa jopa minusta aika hurjalta... Alkuperäinen resepti oli muuten 6 valkuaisella. Itse olen tehnyt 4:llä ja siitäkin tulee ihan reilun kokoinen. Olen myös kokeillut ihan kahdenkin valkuaisen kakkua, ja siitäkin saa kuudelle pienet jälkiruokapalat. Kakku on suussasulavan herkullista, mutta aika makeaa.

4 valkuaista
200g sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 rkl balsamicoa
levy suklaata, esim. Fazerin sinistä

päälle:
marjoja tai hedelmiä
kermavaahtoa tms.
suklaarouhetta

Laita uuni lämpenenään 180 asteeseen. Piirrä leivinpaperille halkaisijaltaan pari senttiä tarjoiluastiaa pienempi ympyrä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen vatkaamalla kunnes marengista tulee kauniin kiiltävää. Lisää kaakajauhe, balsamico (itse käytän muuten balsamicosiirappia, joka sopii erinomaisesti myös salaattiin ja leivän päälle) ja rouhittu suklaa. Jätä muutaman rivin verran suklaata koristelua varten. Sekoita ainekset varovasti. Levitä marenki pellille. Keskikohtaa voi hieman tasoitella reunoille päin.

Laita pelti uuniin ja käännä heti lämpö 150 asteeseen. Paista n. tunti. Marengista tulee reunoilta ja päältä rapsakka, mutta sisus jää pehmeäksi. Avaa uunin luukku raolleen ja anna marengin jäähtyä uunissa kokonaan. Pohjan voi siis hyvin tehdä valmiiksi jo edellispäivänä.

Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Olen kokeillut päälle kermavaahtoa, vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, turkkilaista jogurttia, rahkaa ja näiden erilaisia yhdistelmiä. Kaikki toimivat! Tuoreet vadelmat sopivat erityisen hyviin makeaan kakkupohjaan, mutta muutkin marjat käyvät. Hätätapauksessa olen jopa pilkkonut banaania ja laittanut pakastemarjoja. Maku oli silloinkin hyvä, mutta esteettisyys toki kärsii. Haaveenani on tämän kesän aikana kokeilla punaherukoilla - makea&hapan, match made in heaven! Ja loppuviimeksi päälle suklaarouheen jämät.
tässä pikkupavlovakakkusia


Kakku meni niin nopeasti, etten ehtinyt edes kuvaa ottaa. Tässä viimeinen pala, joka jäi yli. Ü

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti