sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Shhh, joululahjoja...

Sain jostakin ihanasta blogista idean kokeilla ommella pieniä sydämiä. Näitä lähtee paketin koristeeksi nyt kun darwi-massakoristeet ovat loppuneet. Joskus voisi kokeilla kirjoa tekstiä tuohon pintaan. Olipa onni etten heittänyt vanhoja tyynyliinoja pois! Ripustuslenkiksi päätyi paidoista talteen leikkaamani nauhat. Taidankin nuista jonkin jättää uudeksi neulatyynyksi, hmm...



Tässä valmistuvat marinoidut artisokat. Tulee muuten tosi hyviä!  Valuta tölkkiartisokat hyvin ja laita purkkiin. Mukaan mausteita (rosmariinia, valkosipulia) ja öljyä sen verran, että artisokat peittyvät. Minulla on sekoituksena sitruunaoliiviöljyä, valkosipulirapsiöljyä ja tavallista rypsiöljyä. Anna maustua pari päivää. Säilyvyydestä en osaa sanoa, noin viikko? Lopuksi öljyn voi käyttää vaikkapa foccaccian tms. leivän leipomisessa. Herkkulahja herkkusuulle!


Tämä ei ole kääretorttu - ei - vaan...


neulepuikkojensäilytysrulla! 
Kummitytölle, näppärälle neulojalle.
Idea muhinut päässäni ainakin kuusi vuotta... Ü



Ja lopuksi kuvia kävyistä. En tiedä miksi. 
Mutta kävyt ovat tosi kauniita myös, eikös?


Iltapalaksi söin kinkkuhässäköitä. 
Oikea ohje löytyy täältä, tämä on sovellettu versio.

3 kommenttia:

  1. Löysinpä kauniiseen blogiin! Tunnelmallisia kuvia ja mukaviaohjeita =) Pitääpä napsauttaa lukijaksi ja ruveta kahlaamaan aiempia postauksiasi. Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
  2. kiitos ja tervetuloa suveliina! mukavaa joulun odotusta sinullekin!

    VastaaPoista
  3. Ihania ideoita! Minulla seilaa puikot missä milloinkin joten tämän toteutan mielelläni. Tykästyin myös tuohon artisokkaherkkuun. En ole koskaan kokeillut. Uudeksi vuodeksi voisi olla kiva kokeilla :) Kiitos vinkeistä!
    Kaunista, lämmintä ja rauhallista joulua sinulle!
    ps. laitoin kommentti boksiini sitruunapallojen ohjeen :)

    VastaaPoista