maanantai 24. tammikuuta 2011

Koti ja keittiö

Ennen joulua istuin kampaajalla ja tulin samalla selanneeksi monta Koti ja keittiö -lehteä. Ja niinhän siinä vaan kävi, että tilasin itselleni joululahjaksi kyseisen julkaisun... Ü Toissa viikolla kotona odottikin ihana yllätys! Tässä muutama reseptikokeilu lehden inspiroimana.

Kanaa intialaisittain

kanan rintafileitä           1. Leikkaa fileistä paloja ja ruskista ne.
sipulia, vsipulia             2. Suikaloi sipuli ja valkosipuli ja kuullota.
tandooritahnaa              3. Lisää muutama rkl tahnaa ja lisää kasariin.
tomaattimurskaa           4. Lisää tomaattimurska ja anna porista.
turkkilaista jugurttia    5. Jugurtin jälkeen älä enää keitä kastiketta.
korianteria                      6. Voit lisätä mausteita makusi mukaan.
                                            Tuore korianteri on esim. tosi hyvää.

Tarjoa basmatin ja/tai naan-leivän kanssa. Itse en niin kovin välitä valmiista naan-leivistä, mutta olen välillä hakenut sitä mukaani nepalilaisista tai intialaisista ravintoloista. K&K:n reseptin löydät täältä.




Ja sitten olikin aika kokeilla uutta lettupannua! Ensi viikonlopulle on tulossa tyttökavereita brunssille luokseni, tässä voisi olla ideaa makeaksi tarjottavaksi. Koska yritin tehdä vain pienen kokeiluversion, tein taikinasta ja vaahdosta vain 1/4, näin ollen tuli taas aika summittaiset mitat. Sitruunavaahtoon laittaisin hippusen vähemmän voita ja vastaavasti vähän enemmän sokeria sekä sitruunamehua. Lettutaikina oli aluksi tositosi paksua, joten jatkoin sitä vielä maustamattomalla jugurtilla. Maltti on valttia - letut paistetaan miedolla lämmöllä, jotta taikina kypsyy sisältä. Sitruunavaahdon lisäksi laittaisin tarjolle marjoja/hedelmiä sekä jotakin vaniljaista. Ja reseptin tälle herkulle löydät täältä.







Makoisia herkkuhetkiä!


1 kommentti:

  1. Molemmat kokkailut näyttävät tosi hyviltä!!

    Aikun pääsisi maistamaan noita lettuja...

    VastaaPoista