perjantai 4. kesäkuuta 2010

Lohipiirakka

Tämä piirakkaresepti on Porvoosta entiseltä kollegaltani. Ihanan makoisa ja suolainen, sopii erinomaisesti salaatin kanssa.

1 valmis piirakkapohja
1 purjo
rasvaa
150g kylmäsavukirjolohta
1/2 dl tilliä
200g Hovi valkosipulituorejuustoa
1 dl maitoa
3 munaa
mustapippuria

Hauduta rasvassa suikaloitu purjo pehmeäksi. Suikaloi lohi. Levitä vuokaan laitetun piirakkapohjan päälle purjo, lohi sekä tilli. Sekoita loput täytteen aineet keskenään ja levitä seos vuokaan. Paista piirakkaa 200 asteessa reilu puoli tuntia.

tässä kuullotetut purjot

ja tässä lohet. Tillit puuttuu, kun unohdin ne kaupasta ostaa... (Hupsis!)

Tässä valmis piirakka. Näyttää vähän ehkä lasagnelta, hih!

Herkullisia kesähetkiä!

1 kommentti:

  1. Pidänkin lohesta kovasti joten mielelläni kokeilen ohjetta ! Kiitos :) Edellisessä postauksessa oli myös ihanat kuvat. Miten täydellisesti kanervan väri sopiikaan seinien väriin ja vaaleat huonekalut...napakymppi !
    Jälkiruokasikin kuullosti herkulliselta :)
    Aurinkoista viikonloppua sinulle Kerttu !

    VastaaPoista