sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Lunastus, 5/11

Vuohenjuustosalaatti
Tämän salaatin juju on siinä, että tomaatit+sipuli ja juusto paistetaan uunissa. Eli, ensin uuni lämpeämään noin pariin sataan asteeseen. Kirsikkatomaatit voi leikata puoliksi tai tavalliset tomaatit viipaleiksi, niiden päälle levitetään suikaloitu punasipuli ja muutama siivutettu valkosipulin kynsi. Muutama tippa öljyä ja suola&pippuri päälle. Viereen uuniin voi laittaa vuohenjuustopalat tai vaihtoehtoisesti paistaa ne pannulla. Sillä aikaa salaattipohjan valmistus ja sitten lämpimät ainekset päälle lopuksi.

Itse tykkään usein laittaa salaattiin esim. puolikkaan omenan (kokeilkaapa vaikka fetan kanssa). Tänä viikonloppuna olen pariinkin otteeseen laittanut punaisia viinirypäleitä, nam! Tänään salaattipohja muodostui jäävuorisalaatista, retiisistä ja rypäleistä sekä avokadosta. Lisäksi paistoin myös broiskun rintafilettä.

Parasta salaatissa on se, että sipulien maut pehmenevät. Ja tomaatti kun menee sellaiseksi mössöksi, niin se korvaa samalla salaatinkastikkeen! 
Nam nam nam!



Tosi hauska idea työpaikan vappumyyjäisistä... Olivat lasipurkkeihin pakanneet kauniisti cookies-ainekset. Piti lisätä vain kananmuna ja sulaa rasvaa ja sitten paistaa uunissa. Minusta tämä oli erinomainen ajatus ja sopisi vaikkapa lahjaksi. Yksinkertaisempiakin reseptejä on, mutta nämä superekstraherkkukeksit pitivät sisällään karkkien ja suklaan lisäksi pähkinää, sokeria, fariinisokeria, kaurahiutaleita, jauhoja. Noh, ainakin näitä kaikkia.


Makoisaa kesänodotusta!

3 kommenttia:

  1. Salaatti vaikkuttaa herkulliselta! Ja mikä ihana cookies-purkki!!

    VastaaPoista
  2. Vitsi, miten hyvän näköinen salaatti!

    Mä tein joskus joulahjoiksi tuollaisia pikkuleipäpurkkeja, joissa aineet olivat valmiina. Edullinen lahjaidea ja koristeluissa saa käyttää mielikuvitusta! :)

    VastaaPoista