torstai 25. helmikuuta 2010

Hiihtolenkin jälkeen maistuu soppa

Tämä on oma muunnelmani ihanasta tomaattikeitosta, jota minulle tarjoiltiin kerran kauniissa kodissa Tapanilassa. Ohje on superhelppo, en ole kovasti ennen keittoja tehnyt, mutta tämä maistuu!




1 iso sipuli
1 peruna
1 porkkana
2 paprikaa
3 tomaattia
2 tölkkiä tomaattimurskaa
valkosipulia (monta kynttä)
hulaus kasvisfondia
mausteita
vettä

Pilko kasvikset. Muodolla ei ole väliä, kun menevät soseeksi kuitenkin. Mitä nopeammin haluat keiton valmiiksi sitä pienemmäksi... Kuullota ensin vähän sipuleita (voi jättää väliinkin) ja mausteita öljyssä. Voit kokeilla paprikajauhetta, cayennepippuri sopii myös erinomaisesti. Itse tykkään, että keitossa saa olla potkua. Lisää pilkotut kasvikset, tomaattimurska, vesi (tomaattitölkillinen tai pari) ja kasviskuutio/fondi. Keitä kypsäksi ja soseuta. Ja siinä se! Maistuu erinomaiselta ystävän seurassa hyvien juttujen lomassa. Nam!

Lisänä voi tarjota smetanaa, créme fraichea, viipaloitua mozzarellaa tms. sekä hapankorppua, jonka pintaan on vähän hierottu valkosipulia. Ensi kerralla aion itse kokeilla sellaista, että lopuksi laitan sopan päälle maalaisleipäviipaleen ja mozzarellaa ja sitten soppakulhot uuniin kuorrutettavaksi. Tuskin maltan odottaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti