perjantai 26. helmikuuta 2010

Viharakkaussuhde kookosmaitoon


Tämä kanawokki ei kauaa pysy kasarissa, en vaan pysty lopettamaan syömistä. Ü Muutenkin ruoka maistuu erinomaiselta näin talviaikaan - täyttävää ja täyteläistä!

Joskus on kiva laittaa ruokaa oikein antaumuksella ja huolellisesti. Useimmiten kuitenkin on jo nälkä siinä vaiheessa, kun alkaa kokkailemaan tai sitten arki-iltana ei vain ole aikaa tarpeeksi. Pieni keittiö & inho tiskaamiseen saavat minut aina pitämään tällaisista ruoista, jotka voi tehdä yhteen astiaan. Wokkipannu lienee parhain, mutta minulla ei sellaista ole. Itse teen ruoan laakeaan paistokasariin tai isoon kattilaan.

Pikaversio

broilerin fileesuikaleita
punasipuli
wokkivihannespussi
nuudelipaketti
250ml kookosmaitoa
vettä

Se toinen versio

maustamattomia broilerin fileitä
tuoreita kasviksia (paprikaa, parsakaalia, sipulia, kaikki käy)
mausteeksi soijaa, chili-seesamikastiketta, valkosipulia
nuudeleita
kookosmaitoa
vettä

Periaatteessa valmistaminen tapahtuu samalla kaavalla molemmissa tapauksissa. Ensin paistetaan broiskusuikaleet, sitten mukaan kasvikset. Pikaversion kanssa teen niin, että laitan noin puolet nuudelipaketin mausteista. Murennan nuudelit ja laitan muutaman desin vettä kasariin sekä kookosmaidon. Nestettä ei tarvitse olla paljoa, nuudelit kyllä kypsyvät muutenkin. Kansi päälle muutamaksi minuutiksi.

Jos pitää keittomaisemmasta ruoasta, niin voi laittaa esim. isomman purkin kookosmaitoa. Minulla tuntuu olevan siihen viharakkaussuhde, ja olenkin huomannut, että kun käyttää pikkupurkin ja laittaa vettä lisäksi, niin maku ei ole liian hallitseva. Jos kokkailulle on aikaa, voi mausteeksi käyttää myös currytahnaa. Ja itse asiassa saman maun saa näillä: sipulia, valkosipulia, inkivääriä, chiliä ja kurkumaa sopivassa suhteessa. Laiskuuttani en vaan ole itse kokeillut sen tekemistä vielä, mutta vieraana kyllä syönyt currya, ja hyvää on!

Näyttää vähän mössöltä, mutta on todella maistuvaa. Tällä kertaa laitoin joukkoon myös vähän täysjyvänuudeita, joista en muuten ole pitänyt. Jos ne vaikka saisi sitten näin piilottamalla käytettyä pois, ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti