perjantai 2. heinäkuuta 2010

Viva Espanja!

Opena olemisen hyvä puoli on tietenkin pitkä kesäloma. Minä olen tämän kesän jo ohjelmoinut aivan täyteen, niin etten kotona ehdi kuin käydä kääntymässä. Mitenkä muut työläiset ehtivät kesällä tehdä mitään?! Huomenna matka jatkuu kohti mökkiviikonloppua ja sieltä edelleen kesätöihin heinäkuuksi. Tässä kuitenkin pieniä tunnelmapaloja kahden viikon Espanjan reissulta.

Lensimme Malagaan, jossa vietimme vuorokauden (tosin ilman matkalaukkuani, joka tuotiin vasta seuraavaan kohteeseemme) totutellen hiljalleen lomailuun. Sieltä matka jatkui kahdeksi päiväksi Granadaan. Kaupungissa oli ihana tunnelma, suosittelen ehdottomasti! Islamin ajasta Euroopassa muistuttaa Alhambran linnoitus, josta jo itsessään saisi tehtyä postauksen. Taustalla näkyvät Sierra Nevadan lumihuippuiset vuoret.


Seuraava määränpäämme oli rannikolla sijaitseva pienehkö kaupunki, Motril. Täällä vietimme loppuviikon "matkanjohtajan" ystävän tyhjässä asunnossa. Sieltä oli kävelymatka keskustaan. Kaikin puolin ihana, tunnelmallinen kaupunki! Parasta tietysti oli juomien mukana tulevat ilmaiset tapakset, jotka ovat tapana Granadan alueella. Vasta kotiin saavuttuani tajusin, etten ole kuvannut ollenkaan ruokia!? Monta hyvää kokeiluideaa jäi kuitenkin mieleen muhimaan, ehkäpä niistä sitten postausta myöhemmin...


Motril sijaitsee rannikolla, joten biitsiä ja aurinkoa riitti. Ja sehän minulle sopii! Täydellisen päivän voi viettää rannalla katsellen merta, ja jos maisemat kyllästyttävät voi katsella toisella puolella sijaitsevia vuoria. Aaah!


Teimme autoreissun, ja maisemat olivat kyllä mahtavat. Jyrkkiä vuorenrinteitä, sininen meri, tuuli hiuksissa...

San Josén pikkukaupunki oli tosi valloittava. Sinne voisin mennä ihan vaikkapa lomaviikkoa joskus viettämään. Tuo liila puu oli mun lempparikasvi. Näitä oli joka puolella paljon. Kuvissa kukat näyttävät sinertävimmältä kuin luonnossa.

Kävimme lounaalla pienessä "hippi"paikassa, jossa tehtiin täytettyjä lettuja. Nam, mitä herkkua! Vaikka paikka olikin hieman rähjäisen oloinen (hyvä puoli, että meillä oli paikallinen kaveri mukana, muuten ei ehkä olisi tullut mentyä...), oli siellä myös paljon maalattuja yksityiskohtia, jotka olivat hienoja. Pöydät oli päällystetty kirjansivuilla ja lakattu, niiden päälle oli vielä maalattu kukkia.


Playa siellä jossakin...

rantakävelyllä...

...elämä tuntui juuri tältä!

Seuraavaksi viikoksi meillä oli vuokrattuna villa Motrilin lähellä. Seurueemme täydentyi 9-henkiseksi. Kun me kolme ensimmäistä matkalaista pääsimme villalle, meinasimme pudottaa silmät päästämme - niin uskomattomalta kaikki näytti! Maisemat olivat aivan mielettömät. Kuvat eivät pysty välittämään murto-osaakaan näistä elämyksistä. Miten saisi välittetyä muille kuvaa omasta sydämestään...

Tästä katsoimme välillä aamuisin DELFIINIEN uintia. Tosta noin vain, aamupalan ohessa, ihan perussettiä.

Ja tietysti kävimme myös seuraamassa Espanjan pelejä. Mieletön fiilis!

Kaiken kaikkiaan Espanja yllätti minut positiivisesti. Lähdin matkaan vähän yllättäin enkä koskaan ole ollut kiinnostunut espanjalaisesta kulttuurista. Nyt voin kuitenkin suositella ainakin Costa Tropicalin aluetta lämpimästi kaikille. Meidän matkastamme onnistuneen osittain teki tietysti muutamat paikalliset ystävät sekä matkanjohtajan taito puhua espanjaa. Itse opin muutamia fraaseja, joilla sai ainakin kesäjuoman ostettua, ehkäpä syksyllä lähdenkin kielikurssille... Ü

Matkustamisen iloa kaikille!

1 kommentti:

  1. Matkanjohtaja kiittää ja kumartaa! Ihania kuvia. Ja ikävä sinua tuli heti seuraavana päivänä. Olisit varmasti saanut lisää hienoja kuvia, myös sydämeen, jos olisit jatkanut kanssamme matkaa Andaluciassa. Ja kielitaitosi kartuttamisesta saat 10+.

    VastaaPoista