lauantai 5. helmikuuta 2011

Lunastus, 2/11

Kaapissani on ollut (noh, ihan helkutin kauan) italialaista risottoriisiä. Nyt vihdoinkin sain kokeiltua sitä ja olin ihan tyytyväinen lopputulokseen. Jännä huomata ruuanlaitossa se, kuinka kaikki vaan vaatii harjoittelua. Kuinkahan monta kertaa jotakin tiettyä ruokaa pitää tehdä ennen kuin siitä tule "omanmakuista"? Vai osaako jotkut tehdä kerralla täydellistä? Ja miksi äitien tekemät ruuat ovat hyviä?



Risotto
italialaista risottoriisiä
muutama salottisipuli
metsäsieniä (+kanaa)
parmesaania, öljyä
kanaliemikuutio
mausteita



Ruskista ensin sienet ja silputut sipulit (sekä broiskusuikaleet, om du vill). Minä käytin siitakesieniä, herkkusienet taitavat olla vähän liian mietoja. Maustoin suolalla ja pippurilla. Pyörittelin riisiä kuumassa kasarissa öljytilkassa hetken aikaa, sitten lisäsin vettä sen verran, että riisit peittyivät. Tässä kohti olisi voinut myös laittaa desin/pari viiniä, mutta minulla ei sattunut olemaan. Ai niin, myös kanaliemikuution heitin mukaan.

Anna riisien kiehua hiljalleen ja lisää nestettä vähän kerrallaan. Kun riisit ovat kypsiä, lisää sienet ym. lisukkeet sekä kourallisen verran raastettua parmesaania. Minä lisäsin vielä sitruunaöljyä, josta tuli mukavasti hapokkuutta.

Loppuarviointi: maistui vielä paremmalta seuraavana päivänä. Elämäni ensimmäiseksi risotoksi sanoisin, että aika jees. Vähän puuromaista ehkä, kuulukohan sen ollakin...


Ja nyt aamupalalle kaupungille.

Ciao ciao amici!


2 kommenttia:

  1. Nam. Oma suosikkini on vastaavanlainen risotto, johon tulee ilmakuivattua kinkkua. Suosittelen lämpimästi. Ja jos haluaa kikkailla, voi vielä laittaa risottoon vähän valkoviiniä.

    VastaaPoista
  2. tuota viiniä aionkin ensi kerralla kokeilla, antaa kuulemma tosi hyvän säväyksen!

    VastaaPoista