maanantai 15. maaliskuuta 2010

Jauheliha-maksapihvit

No niin, ja sitten taas niiden lapsuuden makujen pariin. Yhtäkkiä talvella alkoi tehdä aivan älyttömästi mieli jauhemaksapihvejä. Meillä syötiin kotona aina välillä maksaa ja nyt tuntui siltä, että olisi pakko kokeilla itsekin tehdä. Toinen vaihtoehto olisi ollut soittaa tilaus äidille ja kutsua itsensä syömään, mutta minuun iski taas "minä ite" -vaihe. Ensimmäisen kerran se iski kuulemma kaksivuotiaana, ja sen jälkeen eivät aikuiset enää saaneet auttaa pukemisessa. Ei tämä huonoin piirre ihmisessä voi olla, varsinkin kun se saa kokeilemaan jotakin uutta... Ü

Jauhemaksapihvit

400g jauhelihaa
paketti jauhettua maksaa (olisiko siinä ollut parisataa grammaa...)
muna
sipuli
mausteita

Totuus maksasta: sen käsittely on ällöttävää ja raaka maksa haisee. Onneksi taikinasta tulee sen verran löysää, että käsin ei tarvinnut koskea vaan taikinan sai sekoitettua kapustalla. Ellet muuten ole maksarajoitteinen, anna jonkun toisen tehdä valmistus ja tiskaaminen, ja keskity sinä vain lopputuloksesta nauttimiseen.

Silppua sipuli pieneksi. Sekoita aineet keskenään. Mausteeksi sopii mm. mauste-, musta- ja valkopippuri. Ota kapustalla taikinasta kokkareita ja taputtele ne leivinpaperin päälle uunipellille. Taikinasta tulee noin 12-15 pihviä. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Tällä ohjeella maksa ei maistu kovin voimakkaasti/hallitsevasti, joten kannattaa kokeilla vaikka et aiemmin maksan ystävä olisi ollutkaan. Pihveistä tuli minulla vähän kuivia, joten kannattaa tarjota lisänä kastiketta ja vaikkapa pottumuusia. Ja tietysti puolukkasurvosta! Ensi kerralla ajattelin lisätä taikinaan kermaviiliä tai yhden keitetyn perunan, jotta tulisi vähän kosteampi koostumus. Eräässä reseptissä oli myös lisätty leseitä - mahtava idea, olenkin juuri miettinyt miten korppujauhot voisi korvata.


Tällä kertaa lisänä wokattuja kasviksia.

1 kommentti:

  1. Nam! Jauhemaksapihvit on niin hyviä :) Mä oon tehnyt niin, että olen raastanut perunaa joukkoon. Se laimentaa maksan makua myös. Kerran täti paistoi ihan kokomaksapihvit ja nekin oli kermakastikkeella aivan uskomattoman maittavia. Joskus voisi kokeilla broilerinmaksaa, se lienee miedoimman makuista.

    -eeva-

    VastaaPoista