sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Maailman helpoin kevytlasagne

Tämä ohje on alkujaan jostakin opiskelijoiden reseptikirjasta - sellaisesta pienestä siniruudullisesta. Resepti on todella helppo (ja kevyt!), ja sitä voi varioida aivan mielensä mukaan. Itse lisäilen lasagneen mukaan mitä vaan kotoolta sattuukaan löytymään.

perusohje

jauhelihaa
sipuli
tomaattimurskaa
lasagnelevyjä
raejuustoa
maitoa muutama desi
muna
juustoraastetta
mausteita maun mukaan

tuunattuun versioon voi lisätä esim. pinaattia, herkkusieniä, aurinkokuivattuja tomaatteja, paprikaa, soijarouhetta tai ihan mitä tahansa

Ruskista jauheliha ja pilkottu sipuli. Tässä vaiheessa voi lisätä myös herkkusieniä. Itse lisään aina jauhelihan joukkoon myös desin verran soijarouhetta. Kaada mukaan tomaattimurska. Jos kotona on kypsiä tomaatteja, pilko niitäkin mukaan. Voit lisätä myös vähän vettä (1-2dl). Mausta mielesi mukaan. Lihaliemikuutio tuo sopivasti suolaa, rosmariini sopii myös erinomaisesti. Minä laitan lähes aina ruokaan kuin ruokaan paprikajauhetta ja cayennepippuria.

Kokoa lasagne uunivuokaan kerroksittain: aloita kastikkeella, päälle raejuustoa ja sitten lasagnelevyt. Ylimääräisen kerroksen voi tehdä myös huuhdelluista baby-pinaatin lehdistä. Myös basilika maistuu lasagnessa. Päälimmäiseksi kerrokseksi jätän vielä vähän kastiketta. Älä täytä vuokaa liian täyteen vaan jätä vähintään sentin verran laitoja näkyviin, ellei uunisi jo valmiiksi ole pesua vaille. Jos ruoka kypsyessään tulee yli, on uuni PAKKO putsata, yök.

Tee munamaito sekoittamalla muna ja pari kolme desiä maitoa. Itse asiassa, olen muutaman kerran unohtanut koko munamaidon... Hyvää on silti tullut! Viimeiseksi juustoraastetta ja sitten uuniin: 200 C-astetta (kiertoilmauunissa voi olla vähän vähemmän) ja 50min. Anna lasagnen vetäytyä hetken ennen tarjoilemista.


Ja parmesania vähän päälle, mmmm...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti