sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Näistä on minun aamupalani tehty

Aamupala - mikä upea keksintö! Joskus on ihana nauttia valmiista pöydästä, mutta vähintään yhtä kivaa on tehdä aamupalaa kotona/jonkun toisen kotona. Täydellisen aamupalan viimeistelee vielä hyvä seura. Kaupungilla nautittavaa aamiaista varten oma suosikkini on Café Engel, joka tosin nyt on remontissa. Loistava uusi tuttavuus on Moko Market. Kympiltä alkava aamupala Mokossa on usein ruuhkainen, mutta ensimmäisen aallon lähdettyä löytyykin sitten jo paremmin tilaa. Eilinen mokoilu siskon seurassa oli niin mukavaa, että se sai vielä tänäänkin aikaan monia ajatuksia ja muistoja elämäni aamupaloista, joten...

Viikonloppuaamut on aivan pakko aloittaa aamupalalla ja Hesarilla. Tämä traditio alkoi opiskeluvuosina, kun majailin useat viikonloput kavereiden luona. Milloin en ollut kavereiden tykönä Helsingissä, olin naapurissa ystävän luona. Toinen toi kahvimaidon ja toinen keitti kahvit. Ja leivän päälle paistettiin sipulia! En silloin syönyt aamupalaa (nykyäänkin arkiaamuina vain pienen palasen puoliväkisin) enkä myöskään lukenut Hesaria, koska sen lukemisessa kestää niin kauan. Noiden vuosien aikana aamupalan yhteydessä kuitenkin tuli turistua ja parannettua maailmaa. Opin nauttimaan niin aamupalasta kuin Hesaristakin - opin rauhoittumaan aamiaisen äärelle.

Nykyisin kuuluu lauantai- ja sunnuntaiaamuihini olennaisena osana aamupala ja -lehti. Itse tilaan viikonloppuhesaria, ja jos nautin aamupalaa muualla, luen ihan mitä tahansa muuta lehteä. Aamupala koostuu ainakin herkkuvoikkuleivästä ja kahvista. Olen itse melko tuore kahvinjuoja, valitettavasti vasta aikuisiällä opetellut tuon huonon tavan. Toisaalta, onko paljon parempaa tuoksua kuin juuri avattu kahvipaketti tai kuumana höyryävä latte? Sitä minäkin. Kahvit mutteripannulla ja (vähintään) puoli kuppia lämmintä maitoa alle - siitä syntyy aamulatte. Herkkuvoikkuleivän resepti on erittäin yksinkertainen. Teet voileivän ja laitat siihen kaikkea mitä kotoasi löydät tai haluat. Pääasia on, että nautit sen tekemisestä ja syömisestä - viivyt sen parissa pidempään kuin perusarkena.

Ja ne ystävät? No, elämä kuljettaa meitä moniin eri suuntiin ja elämäntilanteisiin. Joku asuu satojen kilometrien päässä ja joku toinen toisella puolella maailmaa, joku taas keittelee aamupuuroa omalle kasvavalle perheelleen. Mutta aina sunnuntaiaamuisin minä ainakin lähetän kauniita ajatuksia kaikille niille ystäville, joiden parissa olen aamiaista nauttinut. Kiitos teille seurasta!

Tässä otteita eräästä maaliskuisesta sunnuntaiaamusta. Olisi mukava kuulla, millaisia aamupala-ajatuksia muilla on, joten käy toki kommentoimassa ja kertomassa!


The herkkuvoikkuleipä, nautitaan vanhalta Arabian lautaseltaJugurttia, leseitä, marjoja ja kurpitsan siemeniä uudesta Kastehelmi-kupista
Pikkumutterilla tulee juuri sopiva määrä yhteen kuppiin
Melkein kuin Mokossa - ainakin kahvikuppiHesari kruunaa nautinnon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti