lauantai 14. elokuuta 2010

Tapastelua

Koska koko kesä on mennyt reissatessa, en ole ehtinyt ruokaa tekemään kotona juuri ollenkaan. Siksi olikin ihan huippua päästä viikonloppuna kokkailemaan! Kävi vain siinä mielessä perinteisesti, että valokuvat jäivät taas ottamatta... Mutta tässä kuitenkin kirjallisesti terveisiä Espanjasta. Ü

Granadan alueella tapakset tulevat ilmaiseksi juomien mukana, erinomaista! Juomat maksetaan vasta lähtiessä, mikä tuntuu näin suomalaisena melko erikoiselta... Täytyy siis itse muistaa, mitä ja kuinka paljon on juonut. Vinkki: älä pidä rahoja valmiina kädessä tilatessa, ellei kielitaitosi riitä muuhunkin kuin juoman tilaamiseen. Ps. englanti todennäköisesti ei riitä...Ü Sekin on uskomatonta, että tapakset ovat erilaiset jokaisella juomakierroksella. On ne vaan melko hyviä muistamaan nuo espanjalaiset!

*Tinto de verano - kesäjuoma

Olen tällä ohjeella tehnyt juomaa ennenkin ja luullut sen olevan sangriaa. Sangriaan tulee kuitenkin lisäksi brandyä ja hedelmiä. "Kesäviini" sopii hyvin tapasten kanssa sekä mainiosti kuuman hellepäivän viilentäjäksi.

1 plo punaviintä (halvin käy, tässä ei nyt maistella viinin vivahteita)
1/2 l spriteä (tai sitruunavichy -> tinto de verano blanco/classico)
appelsiini/sitruuna viipaloituna, jäitä


*Ensala di rusa

eli venäläinen salaatti. Tämä oli mun lempparitapas! Ja mahtavinta oli huomata, että itsetehtynäkin se oli aivan yhtä hyvää.

5-6 keskikokoista uutta perunaa
2 salottisipulia 1 purkki tonnikalaa 2 keitettyä munaa 1/2 purkkiä kermaviiliä 1/2 dl majoneesia herneitä, porkkanaa, paprikaa tms.
mausteita

Keitä perunat reilusti kypsiksi. Keitä perunoita reilusti, niin ylijääneistä voi seuraavana aamuna tehdä tortilla de patatas - perunamunakkaan. Muussaa jäähtyneet perunat haarukalla ja sotke mukaan muut ainekset, as simple as that! Espanjassa tämä välillä muistutti perunamuussiin tehtyä sekoitusta, mutta karkeampikin rakenne on kiva. Välillä se tarjottiin myös ilman tonnikalaa. Näyttää melko erikoiselta, mutta jokin taika tässä yhdistelmässä on!

*Muita tapaksia

Bocherones: fritatut pikkukalat, vähän kuin muikut
Migas: vehnäjauhoja, rasvaa ja valkosipulia paistettuna seokseksi
Carne con tomate: lihaa tomaattikastikkeessa

- ja paljon tietysti kalaa, katkarapuja, mustekalaa jne!

Maistuvia tapas-hetkiä mis amigos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti