torstai 18. marraskuuta 2010

Kakku ja booli

Suklaakakku
taikina:                                     täyte:
200g rasvaa                              2dl kuohukermaa
3dl sokeria                               100g vaniljatuorejuustoa
3 kananmunaa                          mustaherukkahilloa tai
1,5dl kaakaoj.                           sokeroituja herukoita
4dl vehnäjauhoja                      tilkka likööriä
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa                                 karpalomehua/maitoa
3dl maitoa (tai vettä)

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää seokseen maito. Vatkaa seos massaksi. Yhdistä jauho-maitomassa vaahtoon. Vatkaa kunnolla. Paista (korppujauhotetussa vuoassa) noin tunti 175 asteessa ja keskitasolla.

Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto tms. Minä laittaisin täytteeseen koko 200g purkin... Laitoin myös herukoitten sijasta kirsikkahilloa. Suosittelisin kuitenkin herukoita, mieluiten tuoreena. Kakku kaipaa minusta hapanta makeuden oheen. Kostutin kakkulevyjä hieman karpalomehulla. Kakku kannattaa tehdä ja täyttää jo vaikka edellisiltana, niin se mehevöityy kunnolla.

Alkuperäisessä ohjeessa kakku kuorrutettiin marengilla, joka mielestäni oli liian makeaa. (4valkuaista ja 3dl sokeria vatkataan kuumassa vesihauteessa ja lusikoidaan päälle.) Tällä kertaa kuorrutin kermavaahto&tuorejuustoseoksella ja koristelin suklaalla. Kakkuun sopisi hienosti täysin valkoinen päällys, mitenhän sellaisen saisi marengin asemesta...

kuva on testikakusta



Booli
2,5dl vodkaa (karpalo tms.)
2,5dl likööriä (mustaherukka, karpalo...)
1plo kuivaa kuohuviiniä (punaista)
1,5l vichyä (kokeilin karpaloa, sitruuna voisi olla parempi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti