sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Medicate yourself


Sellaisen kyltin ajattelin vielä lisätä tähän maalattuun tölkkiin. Se kätkee sisälleen B-vitamiiniporeet ja D-vitamiini tabletit. Kaikki keinot ovat nimittäin nyt sallittuja tähän vuodenaikaan! Tuli mieleen, että tuollaisen purkin voisi antaa näin kaamosaikaan lahjaksikin, sisälle vielä vaikkapa flunssarohtoja ja suklaapatukka... Täytyypi jättää idea hautumaan. Alkuperäinen lääkepurkki-idea tuli ystävältäni, jolle askartelimme tovi sitten pienen drugs-kyltin samaan tarkoitukseen.

"Doctors orders"

                                         

Tällainen tuli muuten joulukalenteristani. Purin ensimmäisen kokeilun jälkeen rasiat pois ja päällystin laatikon uudestaan. Rusetti vielä päälle ja lopputulos on ehdottomasti parempi kuin ensimmäinen. Luukut kätkevät sisäänsä suklaata, nam nam!Adventtikynttilätkin saivat vihdoin numeronsa! Tein ne darwi-massasta ja malli löytyi vanhasta Tupperware-muotista. Mustalla värikynällä vielä väritin numeroiden koloja ja reunoja.


En varsinaisesti ole joulukukkien ystävä, mutta blogit ovat nyt olleet pulloillaan niin ihania postauksia, että perusprismareissulta lähti mukaan hyasintti. Ruukun puutteessa se löysi paikkansa kikhernepurkista ja sai somisteeksi mummivainaan tekemää pitsiä ja ruutunauhaa. Tuo nauha taitaa olla lähimpänä joulunpunaista, mitä minun kodistani löytyy... :D


Tässä jouluhöpsöttelytunnelmissa ostin myös piparkakkutalon. Ensi vuonna taidan olla rohkea ja kokeilla ihan itse talonrakentamista. En oikeastaan pipareiden mausta pidä, mutta tuoksusta sitäkin enemmän. On ihana tulla nyt kotiin, kun vastaan leijailee hyvä tuoksu!


Tuoksun innoittamana päädyin ostamaan ihan taikinaakin ja tein tällaisia pikkunapostelupipareita. Niitä voi viedä tuomisina pikkujoulukekkereihin ja muihin tapaamisiin. Jaa, ehkäpä säästän muutaman tuohon talon pihallekin.


Kyllä ne projektit hiljalleen valmistuvat, joulukortitkin. Nyt kun vaan vielä onkisin jostain osoitteet, jotta tietää postitonttu viedä kortit perille. Vinkki: paljetit näyttävät kivoilta, mutta ovat aika työläitä liimattavia. Ensi kerralla täytyy hankkia isompia paljetteja tai korvata osa niistä tarroilla. Tehtiin näitä kortteja töissäkin lasten kanssa. Niistä tuli tosi hienoja, ja oli kiva kun saivat itse tehdä tekstin tietokoneella.


Tässä vielä ei-niin-jouluinen-mutta-miksipä-ei -resepti. Se on otettu talteen eräältä enonkoskelaiselta kesämökiltä vanhasta lehdestä jo muutama vuosi sitten. Resepti on ollut lapulla jääkaapin ovessa, mutta vieläkään en sitä ole ehtinyt/muistanut kokeilla. Nyt sain vihdoin reseptin siirrettyä kirjaan, jospa se inspiroisi kokeilemaankin. 

Kuka ehtii ekana, huutaa "hep!"
än-yy-tee, nyt!


1 kommentti:

 1. Paljon olet ehtinyt askartelemaan!

  joulukalenteri: hieno
  kynttilälätkät: hienot
  drugs-purkki: tosi magee idea ;)
  joulukortit: upeat

  Itsekin on siirryttävä askartelupuuhiin!

  VastaaPoista