maanantai 6. joulukuuta 2010

My new best friend

Darwi-massa - tuo ihmeellinen aine! Sille kun vähän näyttää kaulinta ja muottia, niin hyvä tulee. Olin omaksi ilokseni tehnyt kuusenkoristeita Suklaamarengin innoittamana, mutta kappas vaan - nyt ovat kaikki koristeet menneet joulupaketteihin. Joitakin koristeita maalasin askartelumaalilla vielä valkoiseksi ja sitten sidoin juuttinarua kaveriksi. Tulipas kauniita! Vähän joulupipareita silkkipaperihunnun sisään, niin tulee yksinkertaisia ja helppoja tuomisia.
Näiden pussukoiden sisällä on joulupipareita.

Pikkupiparit ovat nättejä, suupalan kokoisia!

 Työkaverille kiitos työmatkoista ja hyvistä jutuista!

Tässä vielä adventtikyltti, eilinen kuva taisi olla liian tumma... Ü


Pullavanukas

puolikas pullapitko
3 munaa
maitoa
mausteita
hilloa, vaniljakastikettaTämä lähtee tänään viemisiksi itsenäisyyspäivän illanistujaisiin. Pullavanukkaaseen olen ihastunut Mokon aamupalalla, ja jo pitkään olen halunnut kokeilla itse. Tekeminen ainakin oli ihan superhelppoa. Parasta oli se, että ei tarvitse kuorrutella tms. mikä yleensä kiireessä menee sotkuksi! Mausta en vielä osaa sanoa, mutta kerronpa myöhemmin mitä maistelijat sanoivat... 

Pilko pullapitko paloiksi. Joissakin ohjeissa pitko on viipaloitu. Periaatteessa voi käyttää mitä tahansa pullan, korvapuustin, ranskanleivän jämiä ja ne saavat olla kuivahtaneita. Lado voideltuun vuokaan ja kaada päälle munamaito (en yhtään mitannut maidon märää, lähemmäs 5dl kuitenkin luulisin). Mausteeksi voi laittaa vaniljaa, sokeria, kanelia, kardemummaa. Minä lisäsin mantelimassan jämät jääkaapista. Joissakin ohjeissa on pullavanukkaan sekaan laitettu myös marjoja tai hilloa. Palojen voi antaa hetken imeä nestettä ennen paistoa. Minä paistoin puolisen tuntia 200 asteessa uunin keski/alatasolla. Loppuvaiheessa laitoin kannen päälle. Tarjotaan vaniljakastikkeen ja hillon kera!

1 kommentti:

  1. Nimesi/nimimerkkisi sai minut klikkautumaan blogiisi. Kerttu on ihana nimi ja olen nimennyt toisen koiranikin Kertuksi :)

    VastaaPoista