sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Kiertämistä ja kierrättämistä

Kummityttö tuli kylään tortaina. Kauheaa huomata, kuinka oma rooli on muuttunut leikkikaverista ja kasvattajasta tasavertaisemmaksi tyttökaveriksi. Minulta kysytään jopa iskuvinkkejä poikaystävän saamiseksi... Kyllä elämä koettelee, Ü. Ja se kavereiden merkitys! - vaikka kaikki muu elämästä katoaisi, niin kaverit ovat maailman tärkeintä. Sitä vaan ihmettelen, että kuinka joka vuosi nuoret selviävät murrosiästä hengissä ?!

Viikonloppu oli kaiken kaikkiaan aivan mahtava ja tapahtumarikas. Työstressit unohtuivat ja ajatuksetkin alkavat harhailla jo häämöttävään lomaan. Kummeilu sisälsi mm. jalkakylpyä, hartiahierontaa ja monenmoista herkuttelua. Minun on jo pitkään tehnyt mieli vohvelirautaa. Viime viikolla sellaisen ostinkin ja muutamat testi vohvelit on jo tehty. Kummitytön kanssa tehtiin perjantai-illan herkuksi vohveleita. Vähän irvokas olo, kun samalla katsottiin telkusta Suurinta pudottajaa...

Vohvelit 2-3 herkuttelijalle

2dl nestettä (nyt laitoin maitoa)
1 muna
vähän suolaa
vähän enemmän sokeria
vaniljasokeria
leivinjauhetta hyppysellinen
jauhoja
rasvaa

Vatkaa muna rikki, lisää neste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa nesteen joukkoon. Sori, kun ei tarkempia mittoja ole, itse kun en koskaan mittaile vaan laitan aineksia näppituntumalta. Netistä löytyy kuitenkin paljon ohjeita. Taikina saa olla löysää, muttei lirua eli vispille pitää tuntua vähän "vastusta" sekoittaessa. Lisäsin vielä sulaa rasvaa lopuksi. Ja sitten paistamiseen. Vohveleissa on ihanaa se, että käryä tulee paljon vähemmän kuin lettujen paistossa!

Päälle vaniljakastiketta ja viimeiset pakastemansikat



Lapsena meillä oli suurta herkkua, kun äiti teki paahtoleipiä vohveliraudalla. Kummin kanssa mekin kokeilimme lauantaiaamuna tätä nostalgiamatkaa. Ja tunnustanhan minä, tein itsekseni vielä sunnuntainakin. Päälle fetskua ja ruohosipulia, yammi!

Vohveleiden jälkeen hain kirpparille meneviä vaatteita ja kenkiä kummin katsottavaksi. Ja kuinkas kävikään - yhtä farkkuhametta lukuunottamatta kaikki tavarat lähtivät Mäntsälään. Kirpparikierros saa siis odottaa seuraavaa vaatekaapin siivousta!

Koska matkatavaroita oli nyt matkalaukullinen enemmän, kävimme viemässä sen tavarasäilytykseen ennen piipahtamista Maailma kylässä -festareilla. Kovin on tapahtuma kasvanut vuosien varrella, ja kansainvälistynyt. Välipalaksi nautimme kevätkääryleet, nam! Voisikohan niitä tehdä itsekin? Onko kellään hyvää reseptiä? Festarituliaisina löytyi myös... tadaa - haaremihousut! Aivan mahtava kotioloasu. Aamulla heitin vain neuletakin päälle, kun piti kahvimaidot hakea lähikaupasta. Ja hei, mulla ei oikeesti ole tuollainen pallomaha! Herkuttelusta huolimatta... Ü


Kun kummityttö oli onnellisesti saatettu bussiin, oli aika isojen tyttöjen kaupunkiseikkailulle. Siihen sisältyi kuohuvaa Paakarissa, PMMP:tä Kumpulassa, ihania tapaksia Barcelonassa ja vielä yhdet UKK:ssa Kalevankadulla. Sattumalta vielä törmäsin naapureihin bussissa, ja niinpä illan viimeinen drinkki tarjottiinkin naapureiden olohuoneessa mukavan rupattelun parissa. Kaiken kaikkiaan viikonloppu vierähti aivan mahtavassa seurassa. Fiilistä ei voi pilata edes rankka vesisade. Satakoon nyt, niin ei ensi wendinä sitten tarvitse ripaustakaan!

Mahtavaa sunnuntaita kaikille kaikkiin koteihin!

5 kommenttia:

  1. Ihkut housut. Eikä siinä näy ees mitää pallomahaa, kuvittelet vaan :)

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus. Tulin niin hyvälle tuulelle tätä lukiessani! Ja upea valokuva haaremihousuisesta naisesta! Terkkuja naiselta, joka yritti laulaa siellä PMMP:n keikalla :)

    VastaaPoista
  3. Minäkin haluan vohveleita!! Hieno kotiasu ja ihanan värinen.

    VastaaPoista
  4. Ensiksi haluan kiittää värisävy tiedoista !
    Hauskat haaremihousut löysit :) Noilla kelpaa kummasti liikkua.
    Murrosikä tosiaan todella haastavaa. Onneksi minulla alkaa olemaan jo nuorempikin loppupäässä sitä vaihetta :) Nuorena saatujen lapsien etua ;)
    Namskis vohvelit maistuis kyllä :)

    VastaaPoista