torstai 23. kesäkuuta 2011

Roomassa

Tässä pieniä tuokiokuvia viimeviikkoiselta Rooman reissulta. Hotellimme sijaitsi aivan Piazza Navonan tuntumassa, voisi sanoa että aivan huudeilla. Samoilla kortteleilla oli iltaisin hyvä meininki. Täältä oli myös hyvä kävelymatka kaikkialle.

Rakennus oli noin 1400-luvulla rakennettu kardinaalin palatsi, jonka jokainen huone oli erilainen. Meidän huoneemme olivat 4.kerroksessa, jonne oli kerros kerrokselta jyrkkenevät portaat. Siinä saivat kyytiä syödyt gelatot ja cornettot! Välitasanteilla oli tuoleja hengähdystaukoja varten.

Aamupalat nautimme parvekkeen lattialla. Ensimmäisen aamun tilauksessa tapahtui pieni väärinkäsitys: luulin tilaavani yhden cornetton ja oheen vähän lisukkeita, mutta tulikin KOLME erilaista cornettoa! Matkakumppani oli ihmetellyt tilaustani, mutta ei sitten sanonut mitään vaan ajatteli, että antaa minun herkutella rauhassa... ÜMun lempparipaikat: Pantheon ja Colosseum. Jotenkin nämä kuvat eivät tee ollenkaan oikeutta niille (kameran vika, eikös juu...). Miten voi taltioida 2000 vuotta vanhan rakennuksen, joka yhtäkkiä vaan töröttää siinä silmien edessä?! Näiden näkeminen jaksaa hämmästyttää ja kiehtoa minua joka kerta. Ihminen pieni, historia suuri. Ja biitsipäivä Ostiassa oli juuri sitä mitä kaivattiin!Perusnäkymiä: Trevi ja Spagna.Ja joku kilpikonnasuihkulähde.


Campo dè Fiori oli aivan kävelymatkan päässä. ME LIKES.Trastevere, tois puol jokkee.
Ehkä maailman kallein appelsiinimehu, 
mutta oli hyvää!

Tällainen oli Rooma tällä kertaa.

2 kommenttia: