sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Lunastus 10/11

Lääkäri määräsi vuodelepoa, joten kokkailut ovat nyt toviksi ainakin ohi. Jos voisin, haluaisin tehdä jotakin KARPALOISTA! Joten, jos sinulla on vinkkiä ja hyvää karpaloreseptiä, pistähän jakoon.

Minua kiinnostaisi tehdä esim. sellainen karpalokastike tai hilloke, jota voisi kokeilla thanksgiving dinnerillä. Millainenhan muuten on kiitospäivän ateria?! Telkusta päätellen on aina sellainen iso täytetty kalkkuna, mutta entäs jos haluaa tehdä pienen perheen aterian..?

Muutoinkin, meidän suomalaiseen kulttuuriin ei kauheasti kuulu KIITOLLISUUS-ajattelu. Aika harmillista mun mielestä. Unohdettakoon siitä puolestani vaikkapa kaikki hengelliset ja historialliset ulottuvuudet, niin siltikin kyseessä on aika tärkeä ihmisen hyvinvointiin ja onnellisuuteen liittyvä elementti. Ja kun kalenteria katsoin, huomasin että lokakuu ammottaa juhlien/tapahtumien puolesta tyhjyyttään. Syyskuussa on mahdollista vielä nauttia "kesästä" tai vähintäänkin syksyn sadosta, marraskuussa saa jo virallisesti glögitellä ja ripustella jouluvaloja. Mutta mitä on lokakuussa - minun kalenterissa ei edes yhtiäkään synttärijuhlia. Ehdotankin, että lokakuulle voitaisiin perustaa sellainen suomalainen kiitospäivän juhla! Sellainen päivä, jolloin ei saisi synkistellä vaikka sää olisi mitä, eikä masennuttaisi valon puutteesta eikä muisteltaisi pienen kansan vaikeita oloja. Popsittaisiin vaan vaikka niitä karpaloita, hih!


Löysinpähän loppuun edes yhden kuvan... Vuoden vanha ompeluprojekti "tuolinpäälliset" on valmis - hallelujah! Ja tuolla takimmaisella tuolilla on jo useamman kuukauden odotellut kangaspino seuraavaa projektia varten. No, kukas näitä projekteja laskeskelee. Mulla on aina hyvät ja runsaat ideat, mutta ontuva toteutus - sellainen minä vaan olen. Ü

Mistä sinä olet kiitollinen?1 kommentti:

  1. Ideat ovatkin niin herkullinen juttu, ei niitä tarvitsekaan aina saada aikaiseksi. Tuntee keksimisen ilon!
    Paras tyytyväisyysjuttu minulle tällä hetkellä on lauha lokakuu! Kaikki ne päivät, jolloin ei olla vielä pakkasella, kuuluvat Helppo hengittää- päiviin. Ja kun ulkotöitä tietysti on syksyisin, niin siellä on mukavaa.

    VastaaPoista