sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Lunastus 9/11

VOI VOI VOI, pitkän kirjoituksen tein ja sitten kaikki hävisi... huoh.

Tänä vuonna mielessä on ollut paljon muutakin kuin blogi. Tästä syystä olen kirjoitellut aika harvakseltaan ja lähinnä vain ruuasta. Eipä se mitään, katsotaan sitten mitä ensi vuosi tuo tullessaan. Vuotta ja haastetta on jäljellä vielä 3kk. Oon aika ylpeä itsestäni, että joka kuulle on löytynyt jotakin uutta kokeiltavaa&kokkailtavaa. Syyskuussa testasin ensimmäistä kertaa punajuurta. Resepti on Jauhot suussa -blogista. Tuli hyvää piirakkaa, kokeilkaapa ihmeessä! Oikasin sen verran, että itsetehdyn piirakkataikinan asemesta käytin valmista ruisperunataikinaa.

punajuuri-vuohenjuustopiiras

Paras omppupiirakka tulee tässä! Laita googleen hakusanaksi "amerikkalainen omenapiirakka" ja valitse se linkki, joka on julkaistu Hesarissa vuonna 2006. Kannattaa muuten käyttää korkeareunaista vuokaa, niin ei valu rasvasokeriseos yli uuninpohjalle... Ensimmäiseen kokeiluun käytin Granny smith -omenoita ja ne olivatkin parempia kuin toisen version kotimaiset omput. Kannattaa siis valita sellaisia omenoita, joita haukatessa tulee kyyneleet silmiin! :) Niin, ja mun mielestä tämä pitää ehdottomasti tarjota vaniljajätskin kanssa. (On muuten yks toinenkin superhyvä omppupiirakkaresepti. Kerran sitä kokeilin, mutta unohdin reseptin kirjoittaa muistiin. Nyt reseptin haltia asuu Thaimaassa talven yli pienellä saarella... Jospa sen ensi vuonna sitten saisin talteen.)
Omppupiirakan ohessa voi lukea äidin vanhaa keittokirjaa, painettu joskus 50-luvulla. Minä muistan tätä jo lapsena innokkaasti tutkineeni. Äitini on sen tyttösenä saanut ja värittänyt puuväreillä mustavalkokuvat. Eiks oo liikkistä hei?!


Tässä ohjeita kaikille kokkaajille: "Leikkaan leipää vain sen verran kuin jaksan syödä." Niin just! 


2 kommenttia:

  1. Aika mahtavan näköinen omenapiirakka! Löytyikö keittokirjasta mitään mielenkiintoisia reseptejä?

    VastaaPoista
  2. Ihastuttava keittokirja! Omenapiirakka sai veden kielelle, näyttää niin mehukkaalta.

    VastaaPoista